Sätra BP 1
16 april 2016
16:00

Referat: Newroz FC - Västerhaninge IF

Premiär i årets division fyra. Det är många år sedan Västerhaninge senast spelade i fyran. 1998 åkte man ur trean och slog ihop med Haninge FF och blev Haningealliansen. När sedan Haningealliansen gick i konkurs fick man börja om i seriesystemet, men det är en annan historia. Nu är Västerhaninge tillbaka i fyran. Första halvlek katastrofdålig. Västerhaninge vann inte en första boll ej heller någon andra boll. Killarna var inte riktigt där.
I den 17:e kom 1-0 till Newroz efter en indianare som utmynnade i en straff som säkert slogs i mål. 2-0 åter en indianare en riktig bjudning och uppförsbacken blev än värre. Det var som Västerhaninge lämnade W.O i första halvlek.

Andra halvlek förändrades spelbilden. Västerhaninge betydligt mer aggressiva. Tyvärr ökar Newroz på till 3-0 efter att linjemannen tagit beslut om att bollen varit inne. Det skulle visa sig vara ett mål för mycket i handicap till Newroz.
Västerhaninge tog över matchen och reduceringen till 3-1 kom i den 60:e minuten då Ibbe får fram bollen till Vedran som rundar målvakten och rullar in bollen. Nu skapar Västerhaninge en hel del lägen och vinner kamperna. Det skulle dock dröja till 85:e innan nästa mål kommer. Nille med en frispark in i mitten där Ibbe påpassligt stöter in bollen. Det visade sig dock att tiden var för knapp för en kvittering. Västerhaninge lyckades bara skapa en farlig chans till. Synd att inte matchen var fem minuter längre...
Vi får ta med oss andra halvlek och glömma den första. Onödigt att ge motståndarna ett sådant försprång av ingenting. Nu är serien igång det känns kul.